Starten met Karate
Starten met Karate

Berichten

Bericht van de nationale JKA-hoofdinstructeur Sergio Gneo naar aanleiding van de maatregelen wegens het Corona-virus.

(30/03/2020)

Beste JKA-ers,

Hoe snel kan iets veranderen. Enkele weken terug waren we nog hard aan het trainen, voor een wedstrijd, of voor een examen, of gewoonweg omdat we het graag doen. En nu, thuis zitten, misschien wat studeren, of wat klusjes doen, maar vooral wachten tot het voorbij is en we terug kunnen trainen. Niet gemakkelijk hoor.

Eerst en vooral hoop ik dat iedereen gezond en wel is, en zich houdt aan de richtlijnen, want anders zal het nog langer duren. Voor iedereen is het moeilijk om thuis te zitten en de contacten met familie, vrienden,  maar ook in de dojo te moeten missen. Als goeie karateka’s zijn we het echter gewoon om te volharden en geduld te hebben, dus zal het ons wel lukken.

Ook voor mij, die de ganse wereld rondreist (Zwankendamme, Zwevezele,  Vrolingen, Zwalm, en soms zelfs Brussel, … 😊) is het een grote aanpassing, en zoek ik om er zo goed mogelijk door te komen.  Ik probeer mij bezig te houden door elke dag afwisselend te wandelen, te fietsen of op het crossfit-toestel minstens een uur bezig te zijn. Maar ook mijn karate laat ik niet los: ik train  zes dagen op zeven alle 15 shoto kata's + twee à drie andere hogere kata's. Dan vijf à tien minuten gevechtstechnieken, alsof ik tegen drie tegenstanders aan het vechten ben, op een oppervlakte van 2 m op 2 m, met het gevolg dat ik nu en dan een vaas of fles overhoop schop. En als dan mijn energie nog niet op is, dan haal ik buiten nog even een frisse neus.

Je ziet, met wat verbeelding en goesting lukt het wel om goed bezig te blijven. Probeer maar eens. Zo zal deze moeilijke periode ook wel voorbij raken en kunnen we, als één JKA-familie, terug samen trainen, in onze clubs, op trainingsdagen of op stages.

Daarom wens ik jullie veel moed, gezond verstand en nog wat geduld.

Tot later.

Sergio.