Op zaterdag 6 april organiseerden we als JKA Belgium het Europees JKA kampioenschap in eigen land. Met een last-minute organisatie hebben we als land op 3 maanden tijd een topevent neergezet. 27 landen, meer dan 300 deelnemers, 1500 Belgische supporters en een dreamteam van vrijwilligers waren de ingrediënten om die dag Sport Vlaanderen Gent het epicentrum van JKA karate te maken. Het was een succesvolle dag op alle vlakken met 9 medailles als eindresultaat waaronder 1 Europees kampioen. 

Met een zaal vol Belgische supporters begon de dag zeer goed. Onze kampers stegen na een harde & intense voorbereiding boven zichzelf uit in zowel kata als kumite. Bij onze jongeren stootten Norah Hähnel & Luca Presti door naar de halve finale kata, na het winnen van alle kampen op overtuigende wijze. Norah plaatste zich voor de laatste 4 met de kata Jion en ook in de finale liet ze haar potentieel zien met een knappe Bassai-dai en 3de plaats bij de junioren dames.

Bij kumite individueel domineerden we de categorieën door maar liefst 6 Belgische poulewinnaars af te leveren aan de finalerondes. Bovendien werd Lauriane Guérin knap 5de bij de senioren dames. Bij de junioren heren plaatsten zowel Joshua Otu als Zakaria Rabahi zich op overtuigende wijze. Een Europese titel voor Zakaria Rabahi en brons voor Joshua is het eindresultaat. Ilana De Craene veroverde Brons bij de junioren dames.

Bij de senioren een gelijkaardig scenario waarbij Jonathan Mulolo, Mathis Caruso & Louis Dangremont telkens hun poule konden winnen. In de kwartfinale moest Louis nipt de duimen leggen tegen de uiteindelijk Europees kampioen. Mathis Caruso werd Vice-Europees kampioen kumite heren, Jonathan Mulolo nam het brons mee naar huis en Louis werd 5de. Op die manier tonen we onze sterkte in de breedte door met 3 (van de 4) atleten de top 5 te halen.

De sterkte in de breedte werd ook vertaald in de resultaten per ploeg waarbij zowel onze junioren dames, junioren heren & senioren dames brons meenamen naar huis bij kumite en onze heren senioren een 4de plaats wonnen bij kata.

“We kunnen concluderen dat we niet alleen mooie prestaties hebben neergezet met onze kampers, maar dat we ook kunnen spreken van een uniek topprestatie met dank aan alle vrijwilligers die dit event hebben mogelijk gemaakt in combinatie met een prachtig mooi publiek. Als één JKA familie hebben we een uniek stukje JKA-geschiedenis geschreven.“

Als kers op de taart mogen we ook zeer trots zijn op onze technische verantwoordelijke Sensei Sergio Gneo die door het technisch comité JKA Europe werd verkozen tot nieuwe Technisch Directeur van JKA Europe.


Alle resultaten:

 • Europees kampioen kumite junioren heren: Zakaria Rabahi
 • Vice-Europees kampioen kumite senioren heren: Mathis Caruso
 • 3de plaats kumite junioren heren: Joshua Otu
 • 3de plaats kata junioren dames: Norah Hähnel
 • 3de plaats kumite junioren dames: Ilana De Craene
 • 3de plaats kumite senioren heren: Jonathan Mulolo
 • 3de plaats kumite ploeg junioren dames: Ilana De Craene, Lies De Ridder, Jolie Wille & Elke Driessens 
 • 3de plaats kumite ploeg junioren heren: Zakaria Rabahi, Joshua Otu, Seth Helskens & Alex Dutranoit 
 • 3de plaats kumite ploeg senioren dames: Lauriane Guerin, Lien Kindt & Agalia Italia 
 • 4de plaats kata ploeg senioren heren: Philippe Buchinskiy, Mathis Caruso & Maxime Galet
 • 5de plaats kumite senioren dames: Lauriane Guerin 
 • 5de plaats kumite senioren heren: Louis Dangremont
 • Laatste 8 kata junioren heren: Luca Presti

 

De delegatie bestond uit:

Official : Sergio Gneo en Andy Willaert

Scheidsrechters: Django Caruso, Maurizio Contipelli, Thierry Coupin, Raymond Honoré, Bruno Lorefice, Jean-Pierre Meert.

Kampers: Buchinkskiy Nikita, Buchinkskiy Philippe, Caruso Mathis, Dangremont Louis, De Craene Ilana, De Craim Rani, De Ridder Lies, Dimaira Morena, Driessens Elke, Dutranoit Alex, Galet Maxime, Guérin Lauriane, Hähnel Lucie, Hähnel Norah, Helskens Seth, Italia Agalia, Kindt Lien, Marchica Angelo, Mulolo Jonathan, Otu Joshua, Presti Luca, Rabahi Zakaria & Wille Jolie

Coach: Arnaud Vicaire & Kristof Vermeulen

Manager: Kristof Vermeulen